logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Угода про співпрацю з Київським окружним адміністративним судом

Загальна інформація

Державний торговельно-економічний університет і Київський окружний адміністративний суд 27 травня 2023 року підписали Угоду про співпрацю та Меморандум про партнерство.

Метою підписання Угоди та Меморандуму є утвердження багаторічних партнерських відносин та досягнення спільних цілей у сфері підготовки бакалаврів, магістрів і докторів філософії зі спеціальностей "Право" та "Міжнародне право", забезпечення практичної підготовки здобувачів, залучення представників Київського окружного адміністративного суду до процесів удосконалення та реалізації освітніх програм, проведення спільних наукових, науково-практичних заходів та ін.

Під час зустрічі підписантів заступник голови Київського окружного адміністративного суду доктор юридичних наук Віталій Романович Щавінський заначив, що підписання Угоди про співпрацю та Меморандуму про партнерство є підтвердженням конструктивних партнерських відносин між ДТЕУ та Київським окружним адміністративним судом. Відзначивши високий рівень підготовки здобувачів ДТЕУ, Віталій Щавінський висловив упевненість у тому, що вже у найближчій перспективі вони зможуть якісно підсилити кадровий склад вітчизняної судової влади.

Запрошений на підписання Угоди та Меморандуму Радник Голови Верховної Ради України Роман Анатолійович Усенко у своєму виступі навів приклади залучення професорсько-викладацького складу Університету до розробки найактуальніших проєктів законів та закликав поглиблювати співпрацю за напрямом законопроєктна на аналітична діяльність. Також Роман Усенко підкреслив важливість відшукання нових форм залучення студентів до стажування в органах публічної влади, оскільки введення воєнного стану в нашій країні потребує нових підходів до отримання студентами практичного досвіду.

Ректор Державного торговельно-економічного університету академік, професор, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій Мазаракі закликав присутніх докладати максимальних зусиль у напрямі підготовки правників нової генерації, здатних успішно вирішувати найскладніші та найвідповідальніші завдання професійної діяльності. Така підготовка, як зазначив професор Анатолій Мазаракі, можлива лише у тісній співпраці з майбутніми працедавцями.


Автор публікації Гуржій Тарас Олександрович,
завідувач кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права

27.05.2023
43630
1119
остання редакція 31.05.2023
43630