logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Майстер-клас «Ресторанні техніки та технології: європейський досвід»

Загальна інформація

На кафедрі технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ 12 лютого 2024 року відбувся майстер-клас «Ресторанні техніки та технології: європейський досвід» від Олександра Гриценка, асистента кафедри, шеф-кухаря ресторану «La Frusta», фіналіста кулінарного шоу «Майстер-шеф. Професіонали». На зустрічі, яка проходила у змішаному форматі, були присутні студенти першого курсу ДТЕУ спеціальності 181 «Харчові технології», а також запрошені гості – учні Вінницького торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ та Краматорського фахового коледжу ДонНУЕТ.

Під час майстер-класу пан Олександр продемонстрував учасникам сучасні кулінарні техніки теплового обробляння овочів, м’яса птиці та риби: поширування, глазурування, конфі, папільйот, су-вид, смаження «one side». фламбування. Учасники дізналися нюанси цих технік, їх вплив на фізико-хімічні зміни сировини й якість готового продукту, мали змогу порівняти текстури продуктів, отриманих за різними техніками обробляння.

Під час спілкування з гостями та учасниками майстер-класу пан Олександр довів, що ефективна робота закладів ресторанного бізнесу можлива лише за умов систематичного введення інновацій у виробничий процес з метою вдосконалення якості продукції, надання нових властивостей продукту, модифікації дизайну, споживчої цінності і презентабельності страв для відвідувачів. І використання сучасних методів приготування кулінарної продукції значно покращують харчову цінність страв і кулінарних виробів, створюють унікальні смакові поєднання, які неможливо здійснити за допомогою класичних кулінарних технік.

Майстер-клас отримав багато позитивних відгуків від студентів, які оцінили переваги офлайн-занять з ресторанних технологій.

  • Свиридова Каріна, ФРГТБ, 1 курс
    Хочу від щирого серця подякувати усій викладацькій спільноті, що причетна до організації майстер-класу. Такі події в офлайн-форматі є надзвичайно цінними, оскільки дають можливість не тільки опанувати матеріал в теорії, а й побачити його практичне використання. Майстер-клас був цікавим та дуже інформативним, особисто для себе я почерпнула багато нових технік приготування та оброблення продуктів.
  • Короткевич Тетяна, ФРГТБ, 1 курс
    Дуже сподобалася демонстрація різноманітних технік кулінарної обробки продуктів, а головне – зрозумілість пояснень і відкритість викладачів до уточнюючих запитань.
  • Гребеніченко Олександр, ФРГТБ, 1 курс
    Завдяки цьому майстер-класу я дізнався про те, як правильно маринувати та готувати м'ясо та рибу. Ці знання виявилися для мене новими і в подальшому я використовуватиу їх, щоб дивувати своїх рідних новими стравами.
  • Алла Борисполець, голова циклової комісій з технологічних дисциплін і організації сервісу в ЗРГ Краматорського фахового коледжу ДонНУЕТ
    Щиро дякуємо за надану нам можливість доєднатися до цікавої події. Майстер-клас дуже сподобався, був проведений на високому рівні.

Викладачі та здобувачі освіти Відокремленого структурного підрозділу «Вінницький торговельно-економічний фаховий коледж ДТЕУ» висловлюють щирі слова вдячності доктору технічних наук, професору, професору кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ Гніцевич Вікторії Альбертівні та асистенту кафедри технології і організації ресторанного господарства ДТЕУ Гриценку Олександру за можливість долучитись в онлайн-форматі до майстер-класу «Ресторанні техніки та технології: Європейський досвід». Хочемо відмітити дуже вдале поєднання теоретичного матеріалу з теми «Інноваційні техніки і технології» з практичним показом. Техніки, що продемонстрував пан Олександр сучасні, інноваційні, а знання, здобуті під час майстер-класу стануть фундаментом у становленні молодих фахівців зі спеціальності «Харчові технології».

Гніцевич Вікторія Альбертівна,
професор кафедри технології і організації ресторанного господарства 

12.02.2024
43630
619
остання редакція 16.02.2024
43630