logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Гостьова лекція Ярослава Жаліла «Формування стійкого економічного підґрунтя перемоги України»

Загальна інформація

Національний інститут стратегічних досліджень є партнером ДТЕУ у підготовці конкурентоспроможних фахівців нового покоління. Плідна співпраця між двома партнерами реалізується в освітньому процесі при підготовці кадрів вищої кваліфікації, здійсненні спільних наукових досліджень, проведенні науково-практичних конференцій тощо. Важливою складовою реалізації партнерських взаємин при цьому є проведення фахівцями Національного інституту стратегічних досліджень гостьових лекцій для здобувачів вищої освіти.

23 лютого 2024 року кафедрою економічної теорії та конкурентної політики організовано гостьову лекцію на тему «Формування стійкого економічного підґрунтя перемоги України». Лектором виступив Ярослав Жаліло, заступник директора – керівник Центру економічних і соціальних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, доктор економічних наук, старший науковий співробітник, заслужений економіст України.

Лектор запропонував аудиторії цікавий та динамічний формат роботи. На початку лекції пан Ярослав систематизував наслідки впливу повномасштабної агресії росії як на функціонування економіки, так і на стійкість інших сфер суспільного життя, окреслив напрями реалізації економічної політики та проаналізував макроекономічні ризики в умовах воєнного стану. Звернув увагу на те, що перспективи стійкого розвитку економіки України пов’язані з реалізацією ряду конкурентних переваг, серед яких потенціал цілої низки сфер та секторів національного господарства, поглиблення рівня переробки сировинних ресурсів, низька собівартість виробництва відповідних товарів та послуг. Лектор акцентував фокус уваги аудиторії на спроможності українських підприємств інтегруватися у глобальні ланцюги створення доданої вартості у виробництві цілого ряду конкурентоспроможної на світових ринках продукції.

Наприкінці лекції слухачі отримали нагоду почути змістовні відповіді на запитання щодо перспектив утримання макроекономічної стабільності, формування перспектив для виходу економіки на траєкторію стійкого зростання, напрямів зміцнення інституційної спроможності державних інституцій.

Участь у заході взяли студенти, аспіранти та науково-педагогічні працівники ДТЕУ.

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики, а також здобувачі вищої освіти ДТЕУ дякують Ярославу Жалілу за блискуче проведену лекцію, невимушену атмосферу спілкування та чудову нагоду розширити горизонти знань у сфері забезпечення економічного підґрунтя для досягнення перемоги України.

Юрій УМАНЦІВ,
завідувач кафедри економічної теорії
та конкурентної політики ДТЕУ,

Діана ШКУРОПАДСЬКА,
старший викладач кафедри економічної теорії
та конкурентної політики ДТЕУ

23.02.2024
43630
532
остання редакція 26.02.2024