logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Майстер-клас «Кулінарні технології майбутнього»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 26 лютого 2024 року відбувся майстер-клас «Кулінарні технології майбутнього», на якому представник компанії AMC Віталія Дубовецька та Віта Ланська, бренд-шеф-пекар, викладач з хлібопечення у кулінарній школі «Chefs Academy», шеф-координатор із хлібопечення у «Resto Space», аспірант кафедри технології і організації ресторанного господарства, ознайомила студентів з найцікавішими трендами і тенденціями у smart кулінарії.

Учасниками майстер-класу були присутні студенти першого курсу, що навчаються за освітніми програмами «Технологія та організація ресторанного бізнесу» і «Ресторанні технології та фуд-дизайн». У програмі заходу представлено технології приготування п’яти страв у інноваційному кухонному посуді компанії AMC: консоме з курча (час приготування 15 хвилин); телячі щічки запечені та тушковані з овочами (40 хвилин); піца (3 хвилини); овочі без води, гратеновані під сиром; різотто з грибами. Завдяки використанню інноваційного посуду час приготування страв значно скорочується, а смажіння без додавання води та жиру сприяє збереженню вітамінів. Новітні технології приготування  здорової їжі засновані на замкнутій циркуляції повітря всередині каструль і сковорідок, що гарантує ідеальну температуру для збереження поживних речовин, енергії та часу приготування.

Студенти брали активну участь у процесі приготування страв і звичайно у дегустації. Така практика сприяє зацікавленості студентів у підвищенні рівня професійної підготовки.

Позитивні відгуки від студентів та гостей заходу:

  • Шмиговський Артем, ФРГТБ, 1 курс

Завдяки цьому майстер-класу я довідався про нові техніки та способи швидкого приготування  максимально корисних страв. Проведення таких заходів у офлайн-форматі дозволяють практично втілити засвоєний теоретичний матеріал.

  • Баджелідзе Еліна, ФРГТБ, 1 курс

Вдячна викладачам кафедри за проведення таких цікавих заходів, зокрема в офлайн-форматі. Дуже сподобалася демонстрація сучасного устаткування та способів його застосування у приготуванні різних страв.

  • Губанова Світлана, ФРГТБ, 1 курс

Дуже цікавий майстер-клас, на якому я дізналася про сучасне устаткування, дозволяє швидко готувати різноманітні та смачні страви з максимальним збереженням поживних речовин, які є дуже корисним для організму людини.

Викладачі та студенти щиро вдячні пані Віталії Дубовецькій та  бренд-шеф-пекарю Віті Ланській за цікавий та насичений майстер-клас, який розширює професійні знання майбутніх фахівців ресторанного бізнесу.

Федорова Діна Володимирівна, д-р. техн. наук, професор,
завідувач кафедри технології і організації ресторанного господарства

Грабовська Олена В'ячеславівна, д-р. техн. наук,
професор кафедри технології і організації ресторанного господарства

24.02.2024
43630
365
остання редакція 05.03.2024
43630