logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всеукраїнський круглий стіл “Удосконалення бухгалтерського обліку діяльності підприємств з використанням сучасних інформаційних технологій”

Загальна інформація

16 травня 2014 року кафедрою бухгалтерського обліку КНТЕУ проведено Всеукраїнський круглий стіл на тему “Удосконалення бухгалтерського обліку діяльності підприємств з використанням сучасних інформаційних технологій”. Метою проведення стало обговорення сучасних тенденцій та перспектив розвитку удосконалення бухгалтерського обліку  діяльності підприємств з використанням сучасних інформаційних технологій.

У роботі круглого столу взяли участь представники фірм «1С», «Хакерс-Дизайн», корпорації «Галактика», компанії «Інтелект-Сервіс», викладачі кафедр КНТЕУ, студенти ФОАЕК спеціальності “Облік і аудит” 4 та 5 курсів.

З привітальним словом до учасників  круглого столу звернулися проректор з наукової роботи, д.е.н, професор Мельниченко С.В. і декан факультету обліку, аудиту та економічної кібернетики, к.т.н. Харченко О.А.

З доповіддю на тему “Стан та тенденції розвитку інформаційних технологій в системі бухгалтерського обліку” виступив д.е.н, проф. КНТЕУ Осмятченко В.О. Зокрема, він наголосив на необхідності розвитку інформаційних технологій в обліковому процесі, що сприяє науковому обґрунтуванню даних бухгалтерського обліку в оцінці фінансово-господарської діяльності підприємств та посилює функцію контролю правильності, законності й економічної доцільності бухгалтерських операцій. Підтримав дану наукову думку представник фірми-франчайзі  «1С» Комаров К.С., відзначивши, що сучасний висококваліфікований бухгалтер має знати та володіти сучасними програмними продуктами, і розповів про створення програмного продукту "1С:Підприємства 8.3". Також, Комаров К.С. відзначив студентів 5 курсу  (Кернична Н., Вольфман А., Богдан Г.), що пройшли навчання на фірмі «1С» та вручив їм сертифікати.

Проблемам теорії та практики впровадження автоматизації як на підприємствах, так і в навчальному процесі були присвячені співдоповіді представників корпорації «Галактика» Хуторного О.М. «Проблеми впровадження проектів автоматизації обліку на підприємствах», корпорації «Інтелект-Сервіс» Орлової Н.В. «Ведення централізованого обліку в системі ІС-Про», фірми «Хакерс-Дизайн» Овруцького  Г.М. «Освіта та інформаційні технології: як підготувати кваліфікованого бухгалтера», а також д.е.н., проф. КНТЕУ Нападовської Л.В. «Перспективи підготовки фахівців за магістерською програмою «Управління інформаційними ресурсами в обліку».

В обговоренні взяли участь: керівник відділу продажу корпорації “Галактика” Хуторний О.І., д.е.н., проф. КНТЕУ Нападовська Л.В., д.е.н, проф. КНТЕУ Осмятченко В.О., к.е.н., доц. КНТЕУ Мазіна О.І., студенти-магістри програми “Управління інформаційними ресурсами в обліку”.

За результатами обговорення учасники круглого столу  сформулювали рекомендації щодо подальшого розвитку системи бухгалтерського обліку за напрямами:

  • удосконалення бухгалтерського обліку та звітності на основі використання ІТ;
  • впровадження т.з. “хмарних технологій” як найбільш сучасного підходу до автоматизації облікових систем;
  • удосконалення підготовки  фахівців обліку й аудиту з використанням ІТ-технологій у навчальному процесі.

Усі присутні виявили  готовність до подальшої співпраці.

15.05.2014
Vita
3821
остання редакція 15.05.2014
adv