logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Відзначення 70-річчя з дня Перемоги над нацизмом

Загальна інформація

З нагоди пам’ятної дати – 70-річчя з дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в університеті проведено ряд заходів героїко-патріотичного виховання студентської молоді, а також вшанування ветеранів університету, які своїм ратними справами під час війни сприяли обороні та визволенню України від нацистської окупації.

У гранд-холі університету влаштовано змістовну стендову виставку про історію та уроки Другої світової війни, витоки нацизму та його світову небезпеку, покарання військових злочинів та нацистських політичних діячів. Велику увагу на виставці приділено висвітленню долі України у період німецько-радянської війни у 1941-1945 роках, яка найбільше постраждала під час окупації, про героїзм українського народу в оборонних боях та боях щодо визволення своєї Батьківщини, а також участі українських фронтів у завершенні розгрому нацистської Німеччини.

Текстову частину наочно доповнено символом перемоги у вигляді червоної макової квітки, картами основних військових операцій антигітлерівської коаліції, фотографіями про бойові події та злочини окупантів. На стендах розміщені фотографії ветеранів університету-активних учасників битви за Україну. В експозиції виставки гармонійно поєднані знаряддя, солдатські речі, зібрані студентами університету, членами громадської організації «Покінчимо війну», під час проведення розкопок на полях минулої війни на території Київської області і Києва, а також література, присвячена історії Другої світової війни. Експозицію доповнювало музичне супроводження мелодіями та піснями фронтових часів.

Виставку відвідали члени ректорату, керівники деканатів і кафедр, інших підрозділів, співробітники і студенти.

Представники ради ветеранів війни і праці КНТЕУ, органів студентського самоврядування університету і факультетів відвідали пам’ятник «Могила невідомого солдата» у Парку Слави та Меморіал «Батьківщина-Мати», де, віддаючи шану загиблим героям, поклали квіти.

Ректоратом та радами ветеранів війни і праці КНТЕУ разом зi студентським самоврядуванням організовано відвідування ветеранів університету, їм вручили вітальні листівки та подарунки. Окрім цього, ректорат університету надав ветеранам війни матеріальну допомогу.

Продовженням воєнно-історичної експозиції Другої світової війни стала публікація в газеті «Університет і час» про бойовий шлях рядового піхоти В.Ю. Міцика, нагородженого двома орденами «Слави» й іншими нагородами. В.Ю. Міцик – понад чверть віку пропрацював в КНТЕУ, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державної премії України.

Відділ навчально-виховної роботи  

06.05.2015
adv
3168
остання редакція 06.05.2015
adv