logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всеукраїнський форум студентської науки «Розвиток фінансових послуг у контексті нової фінансової архітектури»

Загальна інформація

14-15 травня 2015 р. на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбувся  Всеукраїнський форум студентської науки  «Розвиток фінансових послуг у контексті нової фінансової архітектури», в якому брали участь 205 студенів з 22  провідних вищих навчальних закладів України.

Роботу конференції відкрила проректор з наукової роботи КНТЕУ, доктор економічних наук, професор Мельниченко Світлана Володимирівна, яка наголосила на важливості проведення наукового спілкування студентів та знайомства з практикою діяльності учасників фінансового ринку.

На пленарному засіданні з вітальними словом та доповідями виступили: голова науково-експертної колегії Громадської ради при Національному банку України, д.е.н. Аржевітін С.М.; директор департаменту фінансової політики Секретаріату Кабінету Міністрів України Ящук В.В.; заступник голови правління АТ «Ощадбанк» Стецевич А.І.; директор з фінансового контролю та бюджетування ТОВ «ТАС Груп» Ястремська Н.Є.; керівник департаменту з питань маркетингу та продажів ТОВ «Компанія з управління активами «ОТП Капітал» Дишловий В.; заступник начальника дирекції з продажів роздрібного бізнесу ПАТ КБ  «ЄВРОБАНК» Булаєнко О.

З вітальним словом та викладенням основних тенденцій фінансової політики України виступив завідувач кафедри фінансів, д.е.н., проф. Чугунов І.Я. Результати студентської наукової роботи кафедри банківської справи за 5 років  презентувала завідувач кафедри, д.е.н, проф. Шульга Н.П. Зі змістовними доповідями виступили студенти 5 курсу ФФБС Степашева А., Гребенник К., Бура В., Бугас В. Модератором заходу була декан факультету фінансів та банківської справи, к.е.н., доцент Канєва Т.В.

Під час роботи Всеукраїнського форуму працювали 5 секцій на яких розглядалися проблемні питання щодо: функціонування ринку фінансових послуг в Україні та зарубіжних країнах; управління діяльністю фінансово-кредитних установ; інструментів інноваційного розвитку ринку фінансових послуг; фінансової складової економічного розвитку;  страхування у системі забезпечення економічного зростання.

Оцінювання доповідей студентів здійснювалось за наступними критеріями: актуальність, новизна, змістовність виступів, якість презентації, обґрунтованість відповідей на запитання.  Доповіді оцінювались членами журі, до складу якого були включені представники фінансово-кредитних установ України, професорсько-викладацький склад кафедр банківської справи та фінансів,  а також молоді вчені.

На секційних засіданнях виступило загалом 128 студентів-учасників форуму. За результатами роботи форуму учасники посіли 19 призових місць (9 грамот за І місце, 5 грамот за ІІ місце та 5 грамот за ІІІ місце), а також були відзначені листами-подяками ще 15 виступів студентів.

Фінансово-промислова група «ТАС» взяла участь у проведенні наукового форуму «Розвиток фінансових послуг у контексті нової фінансової архітектури». Незважаючи на складну ситуацію «ТАС» підтримує розвиток прогресивної молоді та наукові надбання, нагородивши найкращих учасників конференції грошовими винагородами та цінними подарунками.

Платіжні картки АТ «ТАСКОМБАНК» отримали призери Степашова А., Бура В., Броді Н., Большедворська А., Галаван А., Холодилова А., Литвиненко К. Ряд учасників отримали заохочувальні цінні подарунки від банку та страхових компаній «ТАС».

Як відзначила представник Групи «ТАС» Ястремская Н.Е. (директор керуючої компанії з фінансового контролю та бюджетування): «Ми раді брати участь у формуванні нового талановитого покоління фінансистів, покоління з критичним мисленням та потягом до пошуку шляхів власного і галузевого розвитку країни».  

Тези доповідей

15.05.2015
adv
2303
остання редакція 15.05.2015
adv