logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

КНТЕУ – традиційно активний учасник заходів Франкофонії

Загальна інформація

У рамках співробітництва між КНТЕУ та Університетським Aгентством Франкофонії (AUF) студентка ІІІ курсу 24 групи ФЕМП Марлена Мгерян взяла  участь у Міжнародному фестивалі Франкофонії, організованому Бюро Центральної та Східної Європи AUF в м. Клуж-Напока (Румунія). 
Фестивалю передував конкурсний відбір, який М.Мгерян успішно пройшла і отримала грант від AUF (до речі, нещодавно вона закінчила бакалаврську програму Університету д’Овернь, Франція).  
Окрім М. Мгерян до складу делегації від України входили ще 3 студенти: Олена Мединська (ПДАБА, м. Дніпропетровськ), Марія Євтушенко (КНУ ім. Т. Шевченко, м. Київ), Єгор Єрмаченко (ХНЕУ ім. С.Кузнеца, м. Харків).
Загалом, учасниками фестивалю були 82 студента з 20 країн Європи.
Під час фестивалю наша студентка брала активну участь у конференції  Поля Емонда «Один в Ватерлоо» за участі делегації з Брюсселя, круглому столі «Корисна Франкофонія», організованому за участі Бізнес-клубу Франкофонії м. Клуж-Напока, конференції М. Шотія Амодсена (Chotia Amodsen) «Дізнаватись, вчитись та робити дослідження в цифрову епоху», у конкурсі «Запитання для франкофона», а також працювала у групах зі студентами з різних країн Європи.
На фестивалі відбувся традиційний вечір, на якому М. Мгерян разом з іншими учасниками від нашої країни представила КНТЕУ та розповіла про Україну та її великі міста.
Завдяки цьому традиційному вечору учасники фестивалю більше дізнались про нашу країну, традиції, менталітет та, звичайно, про КНТЕУ. Учасники фестивалю подивилися відео про найважливіші міста країни, визначні місця України та побачили відео 4-ох вишів.
Під час вечора наша студентка разом з іншою представницею від України Оленою Мединською станцювала український народний танець та навчила інших учасників його танцювати, а Єгор Єрмаченко зіграв на кларнеті «Маленьку квітку».
Однією з частин цього вечора була презентація національної кухні, під час якої всі змогли скуштувати українські страви. Презентація України дуже сподобалась іноземним студентам. 
Учасники фестивалю побували на екскурсії в парламенті м. Бухарест та в соляних шахтах у м. Турда.
За допомогою цього фестивалю відбувається популяризація вивчення іноземних мов, зміцнення співробітництва між університетами в цілому та з Університетським Агенством Франкофонії, можливість залучення нових партнерів університету та ін.
Наша студентка гідно представила КНТЕУ та Україну і була нагороджена дипломом від Університетського Агентства Франкофонії.

Найближчим часом очікується зустріч в КНТЕУ з регіональним директором Університетського Агентства Франкофонії М. Фабієн Флорі, яка має сприяти міжнародним зв’язкам нашого вишу.                                                        

21.05.2015
Nataliia
3780
остання редакція 13.11.2015
Nataliia