logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всеукраїнський круглий стіл: "Реформі підготовки фахівців з обліку і аудиту – бути!"

Загальна інформація

На кафедрі бухгалтерського обліку 29 травня 2015 року відбулось засідання Всеукраїнського круглого столу «Підготовка фахівців з обліку і аудиту згідно з міжнародними та національними стандартами освіти та вимогами працедавців».

Для обговорення учасникам круглого столу були запропоновані питання розвитку професійних компетентностей фахівців з обліку і аудиту в умовах інтеграції України в європейський освітній простір, інформаційно-аналітичного забезпечення управління підприємством, соціальної відповідальності в програмах підготовки фахівців з обліку і аудиту та розвитку наукових досліджень в процесі підготовки фахівців з обліку і аудиту.

Ініціативу обговорення зазначених питань підтримали Міністерство освіти і науки України, Федерація бухгалтерів і аудиторів України, Міжнародна громадської організація «Рада незалежних бухгалтерів та аудиторів», Представництва АССА в Україні та країнах Прибалтики і Кавказу, Федерація роботодавців України, Спілка орендарів і підприємців України, Фонд державного майна України, Громадська організація «Агентство з розвитку вексельного ринку».

У засіданні круглого столу взяли участь завідуючі кафедр провідних вищих навчальних закладів України, які здійснюють підготовку фахівців з обліку і аудиту, Житомирського національного агроекологічного університету, Національного університету водного господарства та природокористування, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Тернопільського національного економічного університету, Уманського національного  університету садівництва, а також регіональних структурних підрозділів Київського національного торговельно-економічного університету.

Важливість для вітчизняного ринку праці винесеної у назву круглого столу проблеми  засвідчили представники підприємств і організацій, які взяли участь у дискусії, зокрема ДП "Мілкіленд-Україна", ТОВ «ТБД «ОЛДІ», ТОВ «ІНТАКС Груп», ДП "АВТО Інтернешнл", ТОВ "Паріс", ПрАТ «Універмаг «Дитячий світ», ТОВ "Комерційна компанія "Індастрія груп" та інших.

Високий професійний рівень обговорення проблем і перспектив підготовки фахівців з обліку і аудиту визначила участь провідних фахівців аудиторських і консалтингових фірм BDO LLC, КПМГ-Україна, а також компанії «ЛІГА: ЗАКОН» і шеф-редактор Всеукраїнської професійної бухгалтерської газети «Все про бухгалтерський облік» В.Г. Степовий.

Інформацією про вітчизняний і світовий досвід навчання соціальній відповідальності фахівців з менеджменту, маркетингу та інженерно-технічних спеціальностей та її актуальність для підготовки бухгалтерів і аудиторів питань Центру “Розвиток КСВ” поділилась координатор освітніх програм Центру “Розвиток КСВ” О.І. Янковська.

Про перспективи використання сучасних інформаційних технологій у процесі здобуття професійних компетенцій студентами вищих навчальних закладів розказала директор навчального центру Корпорація «Галактика» О.Є. Чернявська.

У засіданні круглого столу взяли участь викладачі, докторанти й аспіранти кафедр бухгалтерського обліку та фінансового аналізу і контролю КНТЕУ та інші зацікавлені особи.

Результатом спільного обговорення учасниками засідання круглого столу зазначених питань стало прийняття рішення щодо розробки заходів з підвищення якості професійної підготовки бакалаврів і магістрів бухгалтерського фаху.

З тезами та презентаціями окремих доповідей учасників круглого столу можна ознайомитись на сайті КНТЕУ на сторінці кафедри бухгалтерського обліку.

29.05.2015
adv
1844
остання редакція 29.05.2015
adv